Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.

Przepis dnia 2015-02-18
Pierożki z serem i brzoskwiniami w papierze ryżowym.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: gogusia
Sajgonki na słodko? A czemu by nie, smaczne połączenie sera mascarpone i brzoskwiń, polane musem brzoskwiniowym. Mniam :)

Składniki

  • opakowanie papieru ryżowego 50 g
  • 150 g serka mascarpone
  • 2 połówki brzoskwiń z puszki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, mąką ryżową, dodajemy 2 połówki brzoskwiń z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy.
    Papier ryżowy moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu.
    Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru.
    Smażymy na 2 łyżkach oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z brzoskwiń. Czyli zmiksowane brzoskwinie z puszki, z odrobiną zalewy.

    SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (16)

Futka 16 lutego 2015
Świetna i bardzo oryginalna propozycja, a do tego jaka pyszna! :)
monikagotuje 16 lutego 2015
Bardzo ciekawe połączenie,musi być bardzo smaczne:)
Ewaaa 16 lutego 2015
pycha !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • opakowanie papieru ryżowego 50 g
  • 150 g serka mascarpone
  • 2 połówki brzoskwiń z puszki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • olej do smażenia
Składniki