Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pierogi z serem o smaku anyżowym.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 1 łyżka oleju pół szklanki ciepłej wody Z podanych składników zagniatamy ciasto dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Wałkujemy cienkie placki i nakładamy małe porcje nadzienia.
Przykrywamy kulki z nadzienia zagiętym,nałożonym paskiem ciasta i maszynką do pierogów odciskamy kształtne pierogi.
Zrobione pierogi układamy na wysypanej mąką desce.
Pierogi wkładamy do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem anyżu gwiaździstego, gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.
Podajemy z ze śmietaną posypane cukrem trzcinowym. Smacznego!!!