Pieczone awokado

Pieczone awokado
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Awokado pieczone z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym. Proste do przygotowania a zarazem wykwintne śniadanie.

Składniki

  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Pomidory koktajlowe 2 szt.
  • Ser pleśniowy około 25 g

Przygotowanie

  1. Awokado rozciąć wzdłuż i usunąć pestkę.

  2. We wgłębienia po pestce włożyć po jednym pomidorku koktajlowym.

  3. Na wierzchu ułożyć kawałki sera pleśniowego.

  4. Awokado umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do 230 stopni Celsjusza.

  5. Piec przez 15 minut.

  6. Podawać tuż po upieczeniu.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 13 czerwca 2020
Pyszności!
ekspresjawkuchni 13 czerwca 2020
Dzięki :)
Składniki
  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Pomidory koktajlowe 2 szt.
  • Ser pleśniowy około 25 g
Składniki