Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być na śniadanie, ale równie dobrze możemy ją jeść jako podwieczorek.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 319
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 319
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Płatki owsiane zalać wrzątkiem do przykrycia i odstawić na 10 minut. Obrane śliwki poprzecinać na cztery części ( odłożyć trochę do położenia na wierzch), przełożyć do większej miski, dodać przyprawy i posiekane orzechy, wymieszać. Dodać płatki i proszek do pieczenia i wymieszać. Formę do zapiekania posmarować olejem przełożyć masę, wyrównać od góry łyżką. Na wierzch położyć kilka kawałków śliwek. Zapiekać 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C. Na talerzu polać jeszcze ulubionym miodem.