Pieczona karkówka

Pieczona karkówka
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu.

Składniki

  • 2-3 kg karczek w jednym kawałku
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

  1. Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.

  2. I z drugiej strony

  3. Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.

  4. Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.

  5. Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny.

  6. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (19)

Obserwator 27 marca 2018
Jak malowana ta karkóweczka.
fafiatko 28 marca 2018
cudowne pysznosci, i na kanapke :)
ErJot 28 marca 2018
Wspaniale się prezentuje i z pewnością równie dobrze smakuje:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2-3 kg karczek w jednym kawałku
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa
Składniki