Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla klasycznej owsianki, orkiszanki lub pieczonej owsianki - PIECZONA ORKISZANKA z owocami i bakaliami.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 540
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
płatki orkiszowe wsypać do miseczki i zalać wodą. Dać im chwilkę na nasiąknięcie
w między czasie rozgnieść widelcem jednego małego banana i wymieszać go z płatkami
do 'masy' dodać karob (lub kakao) i całość wymieszać, po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia do pieczenia
dodać ulubione dodatki: u mnie tym razem były to brzoskwinie, morele i rodzynki
całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.
Można śmiało wymienić płatki orkiszowe na owsiane lub jaglane. Ja używam wymiennie.