Pieczarkowa pasta jajeczna

Pieczarkowa pasta jajeczna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Kolejny przepis wypatrzony, podpatrzony. Tym razem na blogu Smaczne bo domowe znalazłam przepis na pyszną pastę do kanapek. Jutro piątek, piąteczek, piątunio więc zachęcam Was do jej zrobienia, będzie idealna.

Składniki

  • jajka 3 sztuki
  • pieczarki 6 sztuk (średniej wielkości)
  • masło klarowane 1 łyżeczka
  • majonez 1 łyżka
  • cebula 1 łyżka (pokrojona w drobną kosteczkę)
  • sól, pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo.
    Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzewamy w rondelku, wrzucamy rozdrobnione pieczarki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut, do odparowania wody. Ważne, aby podsmażone pieczarki nie były suche jak wiór tylko delikatnie wilgotne. Podsmażone pieczarki odstawiamy do wystudzenia.
    Utarte jajka łączymy z majonezem i zimną masą pieczarkową. Następnie dodajemy rozdrobnioną cebulę. Całość jeszcze raz mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (16)

Docherro 19 lipca 2018
Świetna pasta,gdyby nie tak pózna pora zaraz bym zrobiła,jutro robię..pycha:)
SlodkoSlodka83 19 lipca 2018
Pyszna :-) Zapisuje
fafiatko 20 lipca 2018
Dzieki za pokazanie ciekawego przepisu na paste, bardzo smaczna propozycja na kanapki!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka 3 sztuki
  • pieczarki 6 sztuk (średniej wielkości)
  • masło klarowane 1 łyżeczka
  • majonez 1 łyżka
  • cebula 1 łyżka (pokrojona w drobną kosteczkę)
  • sól, pieprz czarny mielony
Składniki