Pełnoziarnista kanapka z pieczonym indykiem, rzodkiewką, sałatą i pomidorem

Pełnoziarnista kanapka z pieczonym indykiem, rzodkiewką, sałatą i pomidorem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 1 pełnoziarnista bułka
  • masło do posmarowania
  • 2 plasterki pieczonego indyka lub szynki z indyka
  • 1 rzodkiewka
  • 1 liść sałaty masłowej
  • 2 plastry pomidora
  • odrobina kiełków lucerny

Przygotowanie

  1. Bułkę przekrój wzdłuż, dolną część posmaruj masłem.

  2. Na pieczywo połóż sałatę, indyka, plasterki rzodkiewki i pomidora.

  3. Na wierzch połóż warstwę kiełków lucerny i zamknij kanapkę drugą połówką bułki.

Komentarze do przepisu (1)

asiella88 09 kwietnia 2016
smarowidło by mogło być np z serka koziego a nie masło do zdrowej kanapki
Składniki
  • 1 pełnoziarnista bułka
  • masło do posmarowania
  • 2 plasterki pieczonego indyka lub szynki z indyka
  • 1 rzodkiewka
  • 1 liść sałaty masłowej
  • 2 plastry pomidora
  • odrobina kiełków lucerny
Składniki