Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
Cebulę pokroić w grubsze piórka ,pora w talarki,dać na dużą patelnię i zeszklić. Dodać wątróbkę ,marchew,seler i pietruszkę pokrojone w talarki i smażyć wszystko około 1/2 godz. Na końcu dodać cukinię pokrojoną w plastry i podsmażyć kilkanaście min. Wystudzić,zmielić dodać bułkę odciśniętą,żółtka,białka ubić,dać wszystkie przyprawy i dobrze masę wyrobić. Foremkę posmarować tłuszczem,posypać tartą bułką i zapiekać w 200st.do zrumienienia wierzchu. Letni pasztet wyłożyć na tackę. Smacznego życzę!