Pasztet z wątróbki,cukinii i pieczarek.

Pasztet z wątróbki,cukinii i pieczarek.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Docherro
Ostatnio wzięło mnie na takie dietetyczne potrawy,pasztet wyszedł bardzo smaczny.Polecam :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrojoną cebulę w piórka zeszklić na tłuszczu,dodać pokrojone pieczarki wątróbkę i usmażyć.

    Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną kapustę i cukinię do odparowania wody.

    Wszystko zmielić,dodać żółtka,bułkę tartą,imbir,pieprz,gałkę oraz sól do smaku.
    Białka ubić i dodać do masy.

    Paprykę drobno pokroić również dodać i wyrobić dokładnie masę.

    Foremkę prostokątną posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
    Piec w 200st góra-dół do zapieczenia wierzchu pasztetu.

    Letni wyłożyć na tackę.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

Futka 04 września 2017
Przepyszny pasztecik <3 Mniam :D
Bellapi 04 września 2017
o mamusiu ale mi smaku narobiłaś :)
gochna55 04 września 2017
Do plagiatorka - brakuje mi tylko cukinii i kapusty pekińskiej. Jutro robię. Ale narobiłaś mi smaku. To MUSI... Czytaj całość »
Do plagiatorka - brakuje mi tylko cukinii i kapusty pekińskiej. Jutro robię. Ale narobiłaś mi smaku. To MUSI być pyszne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki