Pasztet z selera

Pasztet z selera
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia-p
Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.

Składniki

  • selery 2 średnie
  • cebula 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka 4 sztuki
  • margaryna 25 dag
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Przygotowanie

  1. Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

  2. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.

  3. Białka ubić na sztywną pianę.

  4. Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.

  5. Piec około godziny w temperaturze 160 st.

  6. Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.

Komentarze do przepisu (3)

Futka 11 stycznia 2017
Pyszny pasztet w wersji wege - mniam <3
NaTalerzuAgnes 11 stycznia 2017
Z cukinii już jadłam, ale z selera jeszcze nie. Super pomysł!
kasia-p 12 stycznia 2017
I naprawdę dobry. Szczerze polecam. A ja z cukinii nie jadłam.
Składniki
  • selery 2 średnie
  • cebula 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka 4 sztuki
  • margaryna 25 dag
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
Składniki