Pasztet z jajek

Pasztet z jajek
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iwona-bonk
Dla smakoszy jajek - najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem

Składniki

  • 10 jajek ugotowanych na twardo, 3 jaja surowe
  • 200 g pieczarek, 2 cebule
  • 1 szklanka startego żółtego sera ,1 szklanka bułki tartej
  • 1 szklanka śmietany, 4 łyżki posiekanej pietruszki lub koperku
  • sól i pieprz, olej

Przygotowanie

  1. Jajka ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę smażymy na patelni. Gdy przestygną mieszamy je w misce ze startymi jajkami, żółtym serem, tarta bułką, surowymi jajkami, śmietaną i przyprawami.
    Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką, wkładamy do niej masę jajeczną i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. godziny.

Komentarze do przepisu (12)

bozka44 02 lutego 2014
Ojojojoj!! Jutro robie. Pyszne.
Ewaaa 02 lutego 2014
wygląda wspaniale, muszę zrobić !!
Konto usunięte 02 lutego 2014
bardzo ładnie napisany przepis, potrawa na zdjęciu wygląda smakowicie, jutro nie zrobię, ale zabieram przepis bo... Czytaj całość »
bardzo ładnie napisany przepis, potrawa na zdjęciu wygląda smakowicie, jutro nie zrobię, ale zabieram przepis bo wart jest by się nim pochwalić.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 10 jajek ugotowanych na twardo, 3 jaja surowe
  • 200 g pieczarek, 2 cebule
  • 1 szklanka startego żółtego sera ,1 szklanka bułki tartej
  • 1 szklanka śmietany, 4 łyżki posiekanej pietruszki lub koperku
  • sól i pieprz, olej
Składniki