Pasztet z indyka

Pasztet z indyka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przepis na pyszny pasztet zapiekany z indyka.

Składniki

  • 700 g fileta z indyka
  • 200 g wątróbek drobiowych
  • 3 jajka
  • 2 bułki
  • 2-3 marchewki
  • szklanka mleka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

  1. Wątróbki dokładnie oczyścić i ugotować. Filet pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości z marchewką, liściem laurowym i zielem angielskim

  2. Bułki namoczyć w ciepłym mleku, następnie odcisnąć. Przestudzone mięso, wątróbki, marchewki oraz bułki zmielić . Do zmielonej masy dodać jajka doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Jeżeli masa jest zbyt gęsta podlać wywarem powstałym z gotowania mięsa.
    Wyłożyć do keksówki i piec ok 90 minut w temperaturze 180 stopni

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 08 marca
Wyglada przepysznie do tego ladne zdjecie jeszcze bardziej zacheca!
KulinarnaChwila 09 marca
Pyszotka:)
Docherro 09 marca
Pyszny,uwielbiam swojskie pasztety:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 700 g fileta z indyka
  • 200 g wątróbek drobiowych
  • 3 jajka
  • 2 bułki
  • 2-3 marchewki
  • szklanka mleka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Składniki