Pasztet z gęsiny

Pasztet z gęsiny
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe.

    Wystudzić i obrać mięso.

  2. Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć.

    Mięso i wątróbkę zmielić.
    Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku.
    Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.

  3. Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę.
    Wierzch zwilżyć rosołem.

    Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (23)

babcitereskiciasta 27 listopada 2018
Wygląda pysznie.:)
kucharka-amatorka 27 listopada 2018
Dla smakoszy gęsiny to gratka.
Nevermore 27 listopada 2018
Pasztecik zawsze dobry, a z gęsi szczególnie :)
Pyszny rzecz na kanapki, jak i do szamania ukradkiem z talerza :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki