Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Składniki
Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe. Wystudzić i obrać mięso.
Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć. Mięso i wątróbkę zmielić. Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku. Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.
Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę. Wierzch zwilżyć rosołem. Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.
Smacznego życzę!