Pasztet w 20 minut

Pasztet w 20 minut
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych u mnie indyczych. Smakuje rewelacyjnie, doskonale doprawiony i gotowy w 20 minut.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 400 g
  • gęsta śmietana 18 % 2-3 łyżki
  • 2 czerwone cebule
  • majeranek, tymianek
  • sól i pieprz ( dużo )
  • gałka muszkatołowa szczypta
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy do niego drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia, około 5 minut.

    Na patelnię dokładamy opłukane i osuszone wątróbki, dodajemy pieprz mielony, majeranek i tymianek. Smażymy wątróbki mieszając około 6-8 minut. Wątróbki nie powinny być ani surowe, ani przesmażone.
    Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową.
    Wszystko przekładamy do blendera i mieszamy na gładką masę, stopniowo dodając śmietanę i sól do smaku.
    Całość jest gotowa do spożycia.
    Chociaż pasztet najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce, doskonale smakuje z domową konfiturą z żurawiny.
    Przepis na moim profilu.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 16 lutego 2018
Dziś już nie dam rady, bo ledwo żyję po plackach hihi.
Przy okazji zrobię, bo jak piszesz "Pasztet w 20... Czytaj całość »
Dziś już nie dam rady, bo ledwo żyję po plackach hihi.
Przy okazji zrobię, bo jak piszesz "Pasztet w 20 minut", to ja to kupuję, ale chyba, o tym wiesz :D
KORAL 16 lutego 2018
Wiem, wiem..tyle co Ty kupujesz w tym serwisie to nie wiem czy przerobisz to do końca życia.....:) Od każdego... Czytaj całość »
Wiem, wiem..tyle co Ty kupujesz w tym serwisie to nie wiem czy przerobisz to do końca życia.....:) Od każdego coś dobrego i dla każdego coś miłego :)Pozdrawiam.
Nevermore 16 lutego 2018
No co zrobić, jak na same smaczne przepisy trafiam, albo raczej, że większość userów takie wstawia :)
Składniki
  • wątróbka drobiowa 400 g
  • gęsta śmietana 18 % 2-3 łyżki
  • 2 czerwone cebule
  • majeranek, tymianek
  • sól i pieprz ( dużo )
  • gałka muszkatołowa szczypta
  • 1 ząbek czosnku
Składniki