Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w innym wydaniu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Wątróbkę trzeba przesmażyć na cebuli, a potem zmielić ze wszystkimi mięsami dwukrotnie. Mięsa doprawia się do smaku trochę bardziej intensywnie, dojdzie jeszcze jajo i kasza manna. Całość dokładnie się miesza. Jajek nie ubijam, pasztet nadmiernie się unosi a potem kruszy przy krojeniu. farszu wyszło na keksówkę, piekłam 1 h w 185 stopniach.
W kilku łyżkach dżemu namoczyłam zwykłą żelatynę, resztę dżemu podgrzewa się w rondelku- doprawiłam go jeszcze octem modeńskim. W gorącym dżemie łatwiej jest rozpuścić namoczoną żelatynę.
Mocno schłodzony pasztet polewa się tężejącą polewą.
Dobrze doprawione mięso drobiowe świetnie komponuje sie z kwaskową śliwkową glazurą.
Smacznego :)