Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: paolineczka
Domowa wędlina jest najsmaczniejsza. Ja ostatnio piekę pasztety – z mięsa ,który zostaje z rosołu. Można z takiego mięska stworzyć smaczne cuda. Więc spróbujcie sami !

Składniki

  • 1 skrzydło z kaczki ( z rosołu)
  • 1 szyja z indyka (z rosołu
  • 1 mała papryka czerwona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka przyprawy do pasztetu
  • 1 łyżka przyprawy myśliwskiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 surowe jajko
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża bułka namoczona w wodzie

Przygotowanie

  1. 1. Mięso oddziel od kości. Z bułki odciśnij nadmiar wody

    2. Do malaksera dodaj mięso, paprykę pokrojoną w większą kostkę. Przyprawy , surowe jajko, oraz bułkę. Całość miksuj około 2 minuty

    3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka dodaj do mięsa i wymieszaj.

    4. Masę mięsna przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i piecz około 40 minut

Składniki
  • 1 skrzydło z kaczki ( z rosołu)
  • 1 szyja z indyka (z rosołu
  • 1 mała papryka czerwona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka przyprawy do pasztetu
  • 1 łyżka przyprawy myśliwskiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 surowe jajko
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża bułka namoczona w wodzie
Składniki