Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam trochę mięsa i nie wiedziałam jak je spożytkować ,dokupiłam wątróbkę i wyszedł pyszny pasztecik,który bardzo polecam:)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Mięso ugotować z dodatkiem marchewki i pietruszki,oraz z zielem i liśćmi laurowymi. Na patelni podsmażyć cebule,dodać wątróbkę,i smażyć do odparowania wody. Osobno namoczyć bułki. Mięsa , wątróbkę oraz odciśniętą bułkę zmielić 2x ,dodać jajka,przyprawy oraz gałkę muszkatałową(ja bardzo lubię więc daję dużo)
Masą wypełnić posmarowane foremki wysypane bułką tartą i piec do w 200st.około 1 godz.
Smacznego życzę!