Pasta ze śledzia z zalewy i twarogu.

Pasta ze śledzia z zalewy i twarogu.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pasta wyszła bardzo smaczna,polecam na kolację lub śniadanie:)

Składniki

  • twaróg półtłusty 250g
  • śledzie po wiejsku 3-4 płaty
  • czerwona cebulka
  • 3 ogórki konserwowe
  • pieprz i sól do smaku
  • 2-3 łyżki śmietany 18%

Przygotowanie

  1. Śledzie odsączyć z zalewy w ręcznikupapierowym.
    Ogorki,śledzie i cebulkę pokroić w kostkę.

    Twaróg rozgnieśc widelcem,wymieszać z cebulką ,śledziami i ogórkami.
    Dodać śmietanę ,sól i pieprz.
    Odstawić na pól godz.by smaki się przegryzły.

  2. Smacznego!

Komentarze do przepisu (16)

helenapon 03 marca
Dla mnie coś nowego. Zapisuję do wypróbowania.
Dariusz-D 03 marca
Fajny przepis. Ze śmietaną jadłem ,ale z twarogiem jeszcze nie. Gratuluję :-)
slodkisentyment 03 marca
Bardzo fajny pomysł :) To sobie zapiszę :) Będzie na śniadanie jak znalazł :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • twaróg półtłusty 250g
  • śledzie po wiejsku 3-4 płaty
  • czerwona cebulka
  • 3 ogórki konserwowe
  • pieprz i sól do smaku
  • 2-3 łyżki śmietany 18%
Składniki