Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Mechanik79
Czasem przychodzi taki moment że nie wiadomo co zjeść na śniadanie i w takich momentach najlepsze są pasty. Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 250 gr twarogu półtłustego
  • pół średniej cebuli
  • kilka suszonych pomidorów
  • pół pęczka szczypioru
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso makreli oczyszczamy z ości i skóry i lekko rozdrabniając przekładamy do misy. Dodajemy biały ser, pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz trochę pokrojonego szczypioru, resztę szczypioru zostawiam do posypania.
    Wszystko wstępnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez, mieszamy „na gotowo”

    Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i kubkiem kakao.

    Rada:
    Ja osobiście majonezu dodaję tylko w ilości minimalnej tyle tylko aby pasta była łatwa do smarowania ponadto warto przygotować ją np. wieczorem :)

Komentarze do przepisu (2)

catha 16 listopada 2017
Moje smaki!Doskonały pomysł na sobotnie, leniwe śniadanie!
ErJot 03 marca 2018
Fajny pomysł:)
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 250 gr twarogu półtłustego
  • pół średniej cebuli
  • kilka suszonych pomidorów
  • pół pęczka szczypioru
  • sól, pieprz
Składniki