Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kaasia77
Pasty to zdrowy i wygodny dodatek do kanapek. Ta, która prezentuję jest szybka w wykonaniu a przede wszystkim smaczna i zdrowa.

Składniki

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • szczypiorek lub dowolna zielenina opcjonalnie

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości.
    Rozdrabniamy, najlepiej widelcem.
    Dodajemy ser i wszystko dokładnie łączymy.
    (ja robię wszystko widelcem)
    Rzodkiewki kroimy w plasterki, zieleninę drobno siekamy i dodajemy do masy..
    I znowu dokładnie mieszamy.
    Gotowe


    Podajemy do różnego rodzaju pieczywa.
    Na śniadanie, na kolację, na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości.

Składniki
  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • szczypiorek lub dowolna zielenina opcjonalnie
Składniki