Pasta z twarogu i makreli.

Pasta z twarogu i makreli.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pyszna ,jeśli lubicie takie połączenia to bardzo polecam,pasta na pieczywie...uwielbiam i myślę ,że i Wy posmakujecie w takim wydaniu. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • twaróg półtłusty 30dkg
  • makrela wędzona 1/2
  • szczypior 1/2 pęczka
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana 12% prawie cały kubek,same sobie dozujemy:)

Przygotowanie

  1. Twaróg rozgnieść widelcem,można zblendować lub zmielić ,ja poszłam na łatwiznę:)
    Szczypiorek umyć ,obsuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać.Dodać do sera.
    Makrelę obrać z ości i również dodać do sera.

    Wszystko rozgnieść widelcem ,doprawić do smaku solą i pieprzem ,a na końcu wlać śmietanę.

    Zamieszać i kłaść na kanapki ,a najlepiej na własnoręcznie upieczony chlebek (,którego przepis podam wkrótce)

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (14)

Nevermore 31 października 2017
No pewnie, że lubimy takie połączenia :)
Super szybkie i smaczne smarowidełko, u nas czasami z małym dodatkiem... Czytaj całość »
No pewnie, że lubimy takie połączenia :)
Super szybkie i smaczne smarowidełko, u nas czasami z małym dodatkiem ostrej papryczki ;)
bozka44 31 października 2017
makrele z jajkami na twardo i cebulka robilam, ale tym przepisem zaskoczylas mnie troche.. Musze koniecznie... Czytaj całość »
makrele z jajkami na twardo i cebulka robilam, ale tym przepisem zaskoczylas mnie troche.. Musze koniecznie wyprobowac. Z warzywkami na chlebku wyglada bardzo zachecajaco :-))
Bellapi 31 października 2017
Kochana nie mato jak wędzona makrela :P hahaha a tak na poważnie to pyszne połączenie :) ja robię podobną z... Czytaj całość »
Kochana nie mato jak wędzona makrela :P hahaha a tak na poważnie to pyszne połączenie :) ja robię podobną z wędzonym łososiem
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • twaróg półtłusty 30dkg
  • makrela wędzona 1/2
  • szczypior 1/2 pęczka
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana 12% prawie cały kubek,same sobie dozujemy:)
Składniki