Pasta z tuńczykiem, jajkami i warzywami

Pasta z tuńczykiem, jajkami i warzywami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
To mój ulubiony przepis na pastę z tuńczyka i jajek i warzyw.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu)
  • ½ papryki pomarańczowej
  • ½ średniej cebuli
  • 2 jajka
  • 1 duży ogórek kwaszony
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ łyżeczki musztardy delikatesowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w misce.

  2. Dodajemy majonez i musztardę. Solimy, pieprzymy do smaku i całość dokładnie mieszamy.

    Gotowe… Smacznego

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu)
  • ½ papryki pomarańczowej
  • ½ średniej cebuli
  • 2 jajka
  • 1 duży ogórek kwaszony
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ łyżeczki musztardy delikatesowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Składniki