Pasta z serka koziego i mięty

Pasta z serka koziego i mięty
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Jeżeli lubicie intensywne smaki, zapach mięty to, ta pasta jest dla Was. Nieskomplikowana w wykonaniu, może być uzupełnieniem kanapek z wędlinką, albo samodzielnym dodatkiem do pieczywa.

Składniki

  • ser kozi 150g
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • rzodkiewka 4 sztuki
  • świeża mięta 2 gałązki

Przygotowanie

  1. Serek ucieramy ze śmietaną. Listki mięty siekamy drobno, rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Rozdrobnione dodatki mieszamy z masą serową.
    Pasta gotowa.

    Uwaga: Pasty nie doprawiamy solą, ponieważ serek kozi jest wystarczająco słony. Jeżeli macie ochotę, możecie dodać odrobinę mielonego pieprzu.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 29 marca 2015
Znakomita, idealna! Wpraszam się na takie pyszoty! :D
BEATA1978 29 marca 2015
Chętnie Cię poczęstuję Kasiu :)
Składniki
  • ser kozi 150g
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • rzodkiewka 4 sztuki
  • świeża mięta 2 gałązki
Składniki