Pasta z makreli z jajkiem

Pasta z makreli z jajkiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Polecam szybką pastę z makreli na chrupkim pieczywie, tym razem wersja z jajkiem. Pastę przygotujesz z kilku składników i śniadanie gotowe :-)

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 5-6 sztuk mini korniszonków lub 1 ogórek konserwowy
  • 5-6 sztuk pieczarek marynowanych lub innych grzybków
  • 1 cebula szalotka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rybę obrać z ości i zmielić w blenderze lub rozgnieść widelcem. Jajka potrzeć na grubej tarce lub drobno pokroić. Grzybki, korniszonki i cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z makrelą, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)


    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 11 stycznia
Super.
Juz uwielbiam:-)
Składniki
  • 1 makrela wędzona
  • 5-6 sztuk mini korniszonków lub 1 ogórek konserwowy
  • 5-6 sztuk pieczarek marynowanych lub innych grzybków
  • 1 cebula szalotka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku
Składniki