Pasta z makreli z chrzanem i dressingiem jogurtowym

Pasta z makreli z chrzanem i dressingiem jogurtowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Dzisiejsza propozycja to kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem chrzanu, dressingu jogurtowego, warzyw i kurkumy. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne oraz smakowite śniadanie, ale świetnie sprawdzi się także jako farsz do jajek. Smacznie polecam :)

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 mała cebulka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 3 łyżki dressingu jogurtowego
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i przekładamy do miseczki. Cebulkę, ogórek kiszony oraz jajko kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do makreli wraz z kurkumą, koperkiem, chrzanem, miodem oraz dressingiem jogurtowym i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 29 marca 2016
Wspaniałe połączenie <3
Futka 30 marca 2016
Dziękuję :*
Składniki
  • 1 makrela wędzona
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 mała cebulka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 3 łyżki dressingu jogurtowego
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • sól i pieprz
Składniki