Pasta z makreli, twarogu i jajek

Pasta z makreli, twarogu i jajek
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 3 jajka na twardo
  • 250 g twarogu
  • 3 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 pęczku koperku
  • 1/2 pęczku natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo.

  2. Po ugotowaniu jajka studzimy, kroimy drobno i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i cebulę.

    Tak samo robimy z posiekanym koperkiem i natką.

  3. Do składników dodajemy twaróg , jogurt i majonez. Całość dokładnie mieszamy.

  4. Pastę doprawiamy solą oraz pieprzem.

    Gotowe…. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

Dariusz-D 31 marca
Bardzo lubie makrelę pod każdą postacią.
Dałbym do sałatki jeszcze łyżeczkę musztardy.
Czy to będzie... Czytaj całość »
Bardzo lubie makrelę pod każdą postacią.
Dałbym do sałatki jeszcze łyżeczkę musztardy.
Czy to będzie dla Pan OK?
KulinarnaChwila 01 kwietnia
Pyszotka:)
kuchmariola63 01 kwietnia
Pycha pasta. Pasty z makreli są najsmaczniejsze :)
Składniki
  • 1 makrela wędzona
  • 3 jajka na twardo
  • 250 g twarogu
  • 3 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 pęczku koperku
  • 1/2 pęczku natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól
Składniki