Pasta z makreli na chleb

Pasta z makreli na chleb
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przedstawiam dziś przepis na przepyszną pastę z wędzonej makreli, przepis pochodzi z PRLu, taką pastę robiła moja mama, jest to wersja trochę na bogato i smakuje fantastycznie ze świeżym chlebem z masłem. Serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 1 makrela wędzona pozbawiona skóry i ości
  • 300 g twarogu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Makrelę pozbawiamy skóry i ości, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
    Cebulę siekamy drobno i wrzucamy do miski.
    Ogórki kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski.
    Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski.
    Twaróg rozdrabniamy widelcem w osobnej misce i wrzucamy do pozostałych składników.
    Wszystko mieszamy.
    Dodajemy kilka łyżek majonezu. Mieszamy.
    Na końcu sypiemy sól i pieprz, mieszamy i gotowe.
    Pasta jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu. Później oczywiście przechowujemy ją w lodówce.
    Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.

    Serdecznie polecam :-)

Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 13 kwietnia 2019
Super smarowidełko :) Takie to "ryboholicy" uwielbiają, pychotka :D
pelen_brzuszek 13 kwietnia 2019
wygląda świetnie :)
SlodkoSlodka83 14 kwietnia 2019
Pyszna :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 makrela wędzona pozbawiona skóry i ości
  • 300 g twarogu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz
Składniki