Pasta z makreli i sera

Pasta z makreli i sera
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Smaczna pasta na kanapki, która zawiera mnóstwo kwasów Omega-3 oraz jest źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana.

Składniki

  • 250 g makreli wędzonej
  • 250 g sera typu feta
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem z serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (6)

Maudie 25 lutego 2019
Już wiem dla kogo ją zrobię :)))
slodkisentyment 25 lutego 2019
Super zestawienie, podoba mi się :)
konhambos 26 lutego 2019
Mam szczególny stosunek do pasty z makreli. Byl to pierwszy produkt, który zrobilam wlasnorecznie jako... Czytaj całość »
Mam szczególny stosunek do pasty z makreli. Byl to pierwszy produkt, który zrobilam wlasnorecznie jako male dziecko jeszcze w szkole podstawowej, wiele, wiele lat temu :) Wtedy oczywiscie z bialym serem twarogowym, bo o fecie jeszcze w Polsce nikt nie slyszal. Byla mimo wszystko tak pyszna, ze ten smak pozostal mi do dzis w pamieci.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g makreli wędzonej
  • 250 g sera typu feta
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki