Pasta z makreli i jajek

Pasta z makreli i jajek
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

Składniki

  • makrela wędzona
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 mała cebula biała
  • 2 łyżki delikatnego majonezu (light)
  • 1 łyżeczka koperku
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru brzozowego

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, rwiemy na kawałki i przekładamy do miseczki wraz z 2 łyżkami majonezu. Oba składniki dokładnie łączymy, ugniatając je widelcem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. W małą kosteczkę kroimy także cebulkę i osuszony z soku ogórek kiszony. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do ryby, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą, pieprzem i koperkiem.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (9)

GREGORHSPEED 05 stycznia 2016
Pyszna pasta na kanapki <3
Obserwator 05 stycznia 2016
Cóż...kolejna cudna propozycja :)
anulka12 06 stycznia 2016
Bardzo smaczna pasta. Często taką robię na śniadanie, dodaję jeszcze malutki ząbek czosnku.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makrela wędzona
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 mała cebula biała
  • 2 łyżki delikatnego majonezu (light)
  • 1 łyżeczka koperku
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru brzozowego
Składniki