Pasta z makreli

Pasta z makreli
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Smaczna i szybka w wykonaniu pasta na kanapki.

Składniki

  • 1mała makrela
  • 2 jajka
  • 50 g chudego twarożku
  • 10 korniszonów (u mnie z chilli) lub 2 duże ogórki konserwowe
  • zielona cebulka
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Makrelę obieramy.
    Makrelę, jajka, twaróg, ogórki, i kilka gałązek zielonej cebulki wrzucamy do rozdrabniacza. Dokładnie rozdrabniamy.
    Przekładamy do miseczki, dodajemy musztardę i doprawiamy solą oraz ewentualnie pieprzem. Jeśli użyjemy korniszonów z chilli, wtedy już raczej nie trzeba pieprzyć.

  2. Smarujemy kanapki, posypujemy pozostałą cebulką i zajadamy.
    SMACZNEGO:)

Składniki
  • 1mała makrela
  • 2 jajka
  • 50 g chudego twarożku
  • 10 korniszonów (u mnie z chilli) lub 2 duże ogórki konserwowe
  • zielona cebulka
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz
Składniki