Pasta z gotowanego kurczaka, czerwonej cebulki, szczypiorku i pestek dyni.

Pasta z gotowanego kurczaka, czerwonej cebulki, szczypiorku i pestek dyni.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: catha
Pasta taka troszkę "resztkowa" :), czyli to co zostanie z kurczaka z rosołu przetwarzamy na coś extra pysznego. Parę intensywnych w smaku dodatków i gotowe!

Składniki

  • kawałki kurczaka z rosołu, np. 2 udka, pierś
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • pestki dyni
  • sól, pieprz grubomielony
  • łyżka majonezu

Przygotowanie

  1. Kawałki kurczaka drobno kroimy, możemy je również zblendować. Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Cebulkę i szczypiorek drobno kroimy. Wszystko łączymy razem, dodajemy dużą łyżkę majonezu i garść pestek dyni.

  3. Pasta nie należy do łagodnych :) Polecam!

Komentarze do przepisu (6)

bozka44 11 stycznia 2019
Super pomysl. ja ostatnio tylko rosolki gotuje, a mieso, co z nim zrobic?? na pewno do wyprobowania!
Nevermore 11 stycznia 2019
Pyszne smarowidełko, po takim śniadaniu od razu czuje się moc :)
helenapon 16 stycznia 2019
O! Coś dla mnie. Bardzo lubię wszystkie pasty i wolę zdecydowanie od wędliny.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kawałki kurczaka z rosołu, np. 2 udka, pierś
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • pestki dyni
  • sól, pieprz grubomielony
  • łyżka majonezu
Składniki