Pasta z fasoli

Pasta z fasoli
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: reniasht
Sycąca pasta, w sam raz na kanapeczki do śniadania. Najlepsza z razowym chlebem i pomidorem na górze. Zawiera dużo błonnika i długo nie pozwala zgłodnieć.

Składniki

  • 2 szklanki gotowanej białej fasoli
  • 1 średnia cebula
  • garść zielonych oliwek
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • majeranek, pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. Fasolę miksujemy. Doprawiamy do smaku solą, dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, paprykę w proszku.
    Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju na złoty kolor.
    Oliwki drobno siekamy. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
    Smacznego!

    Podawać na chlebie z pomidorem, ogórkiem świeżym lub kiszonym, liściem sałaty.

    Pastę można przechowywać w słoiku w lodówce do 7 dni.

Składniki
  • 2 szklanki gotowanej białej fasoli
  • 1 średnia cebula
  • garść zielonych oliwek
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • majeranek, pieprz ziołowy
Składniki