Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Przepis wypatrzony na blogu Zdrowa Vege Kuchnia, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?

Składniki

  • ciecierzyca gotowana na parze 1 puszka
  • ogórki konserwowe 2 sztuki
  • kasza gryczana 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • pieprz czarny mielony, sól

Przygotowanie

  1. Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując
    aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu.

    Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :)


    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 06 maja 2015
Pyszna i zdrowa pasta :D
Składniki
  • ciecierzyca gotowana na parze 1 puszka
  • ogórki konserwowe 2 sztuki
  • kasza gryczana 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • pieprz czarny mielony, sól
Składniki