Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i zdrowo.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 192
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 121
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 192
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 121
Składniki
Gotujemy jaja w osolonej wodzie, od momentu zagotowania wody ok. 6,5 minut. Awokado (musi być dojrzałe) obieramy, wrzucamy miąższ do miseczki i skrapiamy cytryną. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i od razu dodajemy do awokado. Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pora. Ugotowane jaja wkrawamy do miseczki ucinając nożem małe kawałki. Dodajemy majonez, przyprawiamy według własnego uznania (ja posoliłam i popieprzyłam dość obficie). Wszystko dokładnie mieszamy i przez chwilę blendujemy. Można również pominąć etap blendowania i wyłącznie wymieszać. Świeże pieczywo i mamy pycha śniadanie. Smacznego!