Pasta z awokado z dodatkiem jajek

Pasta z awokado z dodatkiem jajek
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Prosto, smacznie i zdrowo.

Składniki

  • awokado 1szt.
  • jaja 3 szt.
  • czosnek 1 ząbek
  • por ( niewielki kawałek)
  • majonez Kielecki 1 łyżka
  • cytryna 1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Gotujemy jaja w osolonej wodzie, od momentu zagotowania wody ok. 6,5 minut.

    Awokado (musi być dojrzałe) obieramy, wrzucamy miąższ do miseczki i skrapiamy cytryną.

    Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i od razu dodajemy do awokado.

    Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pora.

    Ugotowane jaja wkrawamy do miseczki ucinając nożem małe kawałki.

    Dodajemy majonez, przyprawiamy według własnego uznania (ja posoliłam i popieprzyłam dość obficie).

    Wszystko dokładnie mieszamy i przez chwilę blendujemy. Można również pominąć etap blendowania i wyłącznie wymieszać.
    Świeże pieczywo i mamy pycha śniadanie.

    Smacznego!

Składniki
  • awokado 1szt.
  • jaja 3 szt.
  • czosnek 1 ząbek
  • por ( niewielki kawałek)
  • majonez Kielecki 1 łyżka
  • cytryna 1 łyżeczka
  • sól i pieprz
Składniki