Pasta z awokado i rukoli

Pasta z awokado i rukoli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BM87
Pasty kanapkowe - dla mnie pychota! Do tego ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Jeżeli zależy nam na zdrowym śniadaniu, nie ma lepszego rozwiązania niż przygotowanie aromatycznej pasty z ulubionymi składnikami. Dziś prezentuję zieloną pastę na bazie rukoli i awokado. Często zmieniam jej podstawowy skład, wzbogacając choćby o gotowane jajko, oliwki, orzechy nerkowca lub kawałki łososia. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze.

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • migdały
  • 3 ząbki czosnku
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę ze środka i wrzucamy do blendera.

  2. Dodajemy umytą rukolę, 2 łyżeczki startego parmezanu, czosnek, oliwę z oliwek. Wrzucamy migdały i na końcu doprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem.

  3. Blendujemy składniki do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Pastę wkładamy za pomocą łyżki do miseczki i gotowe!

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 30 stycznia 2015
Przepyszna i zdrowa pasta - mniam :)
Składniki
  • 2 dojrzałe awokado
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • migdały
  • 3 ząbki czosnku
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz
Składniki