Pasta z awokado

Pasta z awokado
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Prosty pomysł na szybkie i sycące śniadanie. Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • garść listków kolendry

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.

  2. Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

  3. Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać. Podawać do pieczywa.

Składniki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • garść listków kolendry
Składniki