Pasta z avocado z tuńczykiem i jajkiem

Pasta z avocado z tuńczykiem i jajkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wjosna
Szybka pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem - idealna na grzanki na pyszne śniadanie lub przekąskę.

Składniki

  • 1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej
  • 1 miękkie avocado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Avocado i jajka pokroić w kawałki, szczypiorek posiekać.
    Tuńczyka odsączyć z zalewy.
    Zmieszać wszystkie składniki pasty i odstawić na przynajmniej 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podawać na grzankach z kawałkiem cytryny.

Komentarze do przepisu (3)

RITAcreative- 12 kwietnia
Zapisałam. Dzięki za przepis (●'◡'●)
KulinarnaChwila 12 kwietnia
Pyszotka:)
konhambos 12 kwietnia
Pyszne!
Składniki
  • 1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej
  • 1 miękkie avocado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
Składniki