Pasta warzywna

Pasta warzywna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Lucque
Każdy chyba spotkał się z dylematem co zrobić z warzywami po ugotowaniu rosołu czy bulionu. Większość pewnie robi sałatkę warzywną. jest inne rozwiązanie, bardziej proste i szybsze w wykonaniu. Pasta warzywa. Może być wegeteriańska - jeżeli gotowaliśmy tylko bulion warzywny lub nie skoro mamy warzywa z rosołu. Przyprawy podane w przepisie można, a nawet jest wskazane aby dodać pod swój smak.

Składniki

  • warzywa z rosołu lub bulionu (u mnie: marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, cebula)
  • kmin rzymski - pół łyżeczki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne - pół łyżeczki
  • zioła prowansalskie
  • kurkuma - pół łyżeczki

Przygotowanie

  1. Warzywa po wyjęciu z rosołu przestudzić, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski. Dodać wszystkie przyprawy, zblendować wszystko na gładką pastę.

Składniki
  • warzywa z rosołu lub bulionu (u mnie: marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, cebula)
  • kmin rzymski - pół łyżeczki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne - pół łyżeczki
  • zioła prowansalskie
  • kurkuma - pół łyżeczki
Składniki