Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu a przede wszystkim bardzo smaczna.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki, dodajemy jajka. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę chili i paprykę czerwoną drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Pastę możemy przygotować w prostszy sposób: wszystkie składniki rozdrabniając blenderem. Gotową pastę możemy udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.