Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta sojowa PRZYGOTOWANIE"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Składniki
Soję opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia. Namoczoną soję odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości.
Następnie odcedź, ostudź i zmiksuj blenderem. Dymki oczyść i wraz z suszonymi pomidorami drobno posiekaj.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Posiekane dołóż do zmiksowanej soi.
By miała łagodniejszy smak, do pasty dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, chili, oliwą oraz sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj na białym chlebie lub pokrojonej bagietce.
Czas przygotowania: 90 min (bez namaczania) 180 kcal/1 kanapkaŹródło: Tele Tydzień