Pasta sojowa

Pasta sojowa
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Pasta do pieczywa

Składniki

Przygotowanie

  1. Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.

  2. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.

  3. Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

  4. Soję płuczemy,zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 4 godz.Po tym czasie odcedzamy,zalewamy świeżym wrzątkiem,solimy i gotujemy do miękkości na małym ogniu.

  5. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i podsmażamy.Odstawiamy do przestygnięcia.

  6. Ugotowaną,ostudzoną soję miksujemy blenderem z cebulą i pieczarkami dodając jogurt.Do powstałej masy dodajemy posiekane drobno jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

Nukleon 26 października 2012
Bardzo smaczna sałatka.
Konto usunięte 26 października 2012
Dzięki za ten przepis - akurat zbieram sprawdzone przepisy z soją - twoja pasta po samych składnikach wiem ,że... Czytaj całość »
Dzięki za ten przepis - akurat zbieram sprawdzone przepisy z soją - twoja pasta po samych składnikach wiem ,że wspaniale smakuje.
Składniki
Składniki