Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pasta o wyrazistym smaku.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Oczyszczonego, umytego, osuszonego pora pokroić w ćwierćplasterki i przełożyć na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać boczniaki umyte, osuszone i pokrojone w drobną kostkę. Smażyć kilka minut. Wystudzić. Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek zetrzeć na tarce na małych oczkach. Do salaterki przełożyć twaróg, starte jajka i usmażone boczniaki, natkę pietruszki. Dokładnie pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, chili i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Pasta gotowa. Smacznego. Jeśli ktoś lubi bardziej luźną pastę, to można dodać jeszcze łyżkę majonezu.