Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami

Pasta rybno - jajeczna z cebulką i oliwkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Bardzo lubię ryby, które często goszczą na moim stole. Staram się je jeść przynajmniej 3 razy w tygodniu. Częściej wybieram ryby lekkie, ale lubię także pożywne, tłustsze ryby jak makrela, które idealnie nadają się do past śniadaniowych. Dzisiaj zapraszam na połączenie makreli i jajek, których smak wzbogacają czarne oliwki, koperek oraz czerwona cebulka. Pasta jest doskonałym smarowidłem do świeżego pieczywa, ale możemy ją wykorzystać także jako farsz do jajek, naleśników lub dodatek do lekkich, jaglanych placuszków.

Składniki

  • makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula czerwona
  • czarne oliwki
  • mały pęczek koperku
  • 1 spora łyżka majonezu
  • szczypta ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, przekładamy do blendera, dodajemy ostudzone jajka oraz majonez i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Następnie dodajemy pokrojone drobno oliwki, czerwoną cebulkę i posiekany koperek, doprawiamy do smaku ostrą papryką, solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe! :) Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (16)

marika86 26 stycznia 2017
Przepyszna pasta
Bellapi 26 stycznia 2017
uwielbiam :) ostatnio obsesyjnie pochłaniam rybki :)
ciacho50 26 stycznia 2017
Zjadła bym kromeczkę z Twoja pastą :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula czerwona
  • czarne oliwki
  • mały pęczek koperku
  • 1 spora łyżka majonezu
  • szczypta ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
Składniki