Pasta rybna do kanapek

Pasta rybna do kanapek
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Suroweczka
Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.

  2. Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.

  3. Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (18)

Nevermore 07 grudnia 2017
Pychotka, też podobne robię :)
Suroweczka 08 grudnia 2017
Racja :) mniam. Pozdrawiam serdecznie :)
Nevermore 08 grudnia 2017
Takie pasty z każdego rodzaju rybką w oleju się sprawdzą :) ... choć nam takie osoby, ca za serkiem nie... Czytaj całość »
Takie pasty z każdego rodzaju rybką w oleju się sprawdzą :) ... choć nam takie osoby, ca za serkiem nie przepadają ;)

pozdrawiam z pochmurnego Podkarpacia :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki