pasta rybna

pasta rybna
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Czasem gdy brak nam pomysłu na śniadanie, a zwykłe kanapki czy jajecznica się znudziły - polecam pastę rybną. Lekka, szybka do zrobienia a do tego pyszna.

Składniki

  • rybka w puszce w sosie pomidorowym
  • pól dużej cebuli lub jedna mała
  • 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 200g serka naturalnego np philadelfia
  • sól i pieprz
  • można jeszcze dodać keczupu jakby było za mało pomidorowe

Przygotowanie

  1. Rybę wyjmujemy z puszki razem z sosem i lekko rozgniatamy. Cebulę i ogórka kroimy w małą kosteczkę. Do ryby dodajemy cały ser oraz pokrojone ogórki i cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 03 listopada 2017
Lubię ryby i pasty z nich zrobione.
Dwie kanapeczki lekko po południu można by było zjeść :)
gochna55 04 listopada 2017
Wszelkie dania z ryb. Takiej nie jadłam. Zabieram. Dzięki.
Składniki
  • rybka w puszce w sosie pomidorowym
  • pól dużej cebuli lub jedna mała
  • 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 200g serka naturalnego np philadelfia
  • sól i pieprz
  • można jeszcze dodać keczupu jakby było za mało pomidorowe
Składniki