Pasta rybna

Pasta rybna
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: rosse
Przepis na tę pastę pochodzi ze znalezionego wycinka z gazety "Kobieta i życie" z roku 1976.Składniki są proste,bo taki był czas,że się robiło z tego co było dostępne,a było niewiele.Pasta nam smakowała.

Składniki

  • twaróg, 25 dkg
  • śledzie po gdańsku w oleju, 1 puszka
  • ser żółty edamski, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz, odrobina
  • zielenina dowolna, np. natka pietruszki,szczypiorek

Przygotowanie

  1. Śledziki rozetrzeć z twarogiem i startym na drobnej tarce serem żółtym.

  2. Dolać odrobinę zalewy z puszki,by pasta miała odpowiednią konsystencję, dodać posiekaną zieleninę,doprawić solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 19 listopada 2014
lubię śledziki ,Twój też na pewno jest pyszny:)
Maudie 23 listopada 2014
Śledziki uwielbiam!Rosse,może było mniej niż dziś ale smak i jakość bez porównania.Teraz mamy wszystko... Czytaj całość »
Śledziki uwielbiam!Rosse,może było mniej niż dziś ale smak i jakość bez porównania.Teraz mamy wszystko ale....no właśnie z całą tablicą Mendelejewa i do tego "na jedno kopyto"
Twoją pastę zrobię na bank:))))
rosse 24 listopada 2014
Maudie to prawda,że teraz słaba jakość i nie mamy wyboru,to przykre.A czasem warto sięgać po stare... Czytaj całość »
Maudie to prawda,że teraz słaba jakość i nie mamy wyboru,to przykre.A czasem warto sięgać po stare przepisy:)pozdrawiam serdecznie:)
Składniki
  • twaróg, 25 dkg
  • śledzie po gdańsku w oleju, 1 puszka
  • ser żółty edamski, 2 łyżki
  • sól
  • pieprz, odrobina
  • zielenina dowolna, np. natka pietruszki,szczypiorek
Składniki