Przepis na tę pastę pochodzi ze znalezionego wycinka z gazety "Kobieta i życie" z roku 1976.Składniki są proste,bo taki był czas,że się robiło z tego co było dostępne,a było niewiele.Pasta nam smakowała.
Składniki
twaróg, 25 dkg
śledzie po gdańsku w oleju, 1 puszka
ser żółty edamski, 2 łyżki
sól
pieprz, odrobina
zielenina dowolna, np. natka pietruszki,szczypiorek
Reklama
Przygotowanie
Śledziki rozetrzeć z twarogiem i startym na drobnej tarce serem żółtym.
Dolać odrobinę zalewy z puszki,by pasta miała odpowiednią konsystencję, dodać posiekaną zieleninę,doprawić solą i pieprzem.
Śledziki uwielbiam!Rosse,może było mniej niż dziś ale smak i jakość bez porównania.Teraz mamy wszystko... Czytaj całość »
Śledziki uwielbiam!Rosse,może było mniej niż dziś ale smak i jakość bez porównania.Teraz mamy wszystko ale....no właśnie z całą tablicą Mendelejewa i do tego "na jedno kopyto"
Twoją pastę zrobię na bank:))))
Komentarze do przepisu (3)
Twoją pastę zrobię na bank:))))