Pasta pieczarkowo - jajeczna

Pasta pieczarkowo - jajeczna
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula biała
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • plaster masła
  • szczypta mielonego kuminu
  • pieprz czarny
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (10)

Bellapi 30 listopada 2016
super pomysł na śniadanie i nie tylko:)
Docherro 30 listopada 2016
Pyszna...jak zawsze ślicznie podana:)
bellamozzarella 30 listopada 2016
przepychota ;-) i z kuminem...;-) mniammmm
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula biała
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • plaster masła
  • szczypta mielonego kuminu
  • pieprz czarny
  • sól do smaku
Składniki