Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy składnik tej pasty dostarcza naszemu organizmowi pewnych składników . Białka, lecytyny , witamin czy składników mineralnych .

Składniki

  • * 3 puszki tuńczyka w puszcze - 2 x w sosie własnym , 1x w oleju Puszki ok 160 g * 3 jajka
  • * 1 mała cebula * Pół puszki kukurydzy * Ulubiony majonez * Sól , pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy .
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę .
    Tuńczyka wyjmujemy na sitko i delikatnie odsączamy.
    Kukurydzę odsączamy na sitku.

    Do głębszego naczynia wkładamy odsączonego tuńczyka i rozgniatamy go widelcem . Dodajemy odsączoną kukurydzę , cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy łyżką . Na koniec dodajemy majonez , w ilości takiej , aby połączył nam składniki . Doprawiamy solą oraz pieprzem mielonym .


    https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem.html

Składniki
  • * 3 puszki tuńczyka w puszcze - 2 x w sosie własnym , 1x w oleju Puszki ok 160 g * 3 jajka
  • * 1 mała cebula * Pół puszki kukurydzy * Ulubiony majonez * Sól , pieprz czarny mielony
Składniki