Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Szybka, prosta i - najważniejsze - pyszna pasta kanapkowa.

Składniki

  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • jajka 3 szt
  • majonez
  • pieprz do smaku
  • chili mielone do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ser feta odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy, dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy majonez /małymi porcjami żeby pasta nie wyszła zbyt "ciapciowata"/, doprawiamy pieprzem, odrobiną chili i ewentualnie solą /ser feta jest raczej słony więc należy uważać by nie przesolić/. Wszystko mieszamy i podajemy.

Komentarze do przepisu (11)

Kitka80 06 sierpnia 2019
Zapowiada się pysznie.:)
babcitereskiciasta 06 sierpnia 2019
Pyszna.:)
fafiatko 06 sierpnia 2019
Musi byc pyszna! takiej jeszcze nie znalam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • jajka 3 szt
  • majonez
  • pieprz do smaku
  • chili mielone do smaku
Składniki